Wat is M.L.R. ?

Wat doe je nou eigenlijk, hoe kan dit, wat gebeurt er?
Deze vraag stellen veel mensen. Ze worden behandeld en plots kunnen allerlei bewegingen weer worden uitgevoerd die voordien niet mogelijk waren. Men voelt zich na een behandeling weer vrij in het lichaam. Vooral als ik aan het eind van de behandeling nog iets moet bijsturen. Dit gebeurt met een kleine drukbeweging meestal in de buurt van de wervelkolom. Het hoofd dat nog niet goed naar links, rechts, voor of achterover wil gaat dan plots wel. En dit geldt voor alle bewegingen maar ook in verband met krachtverlies. Direct voelt het beter en gaat het beter. Voor sommigen lijkt het tovenarij. Uiteraard is het geen tovenarij. De behandeling is een puur technische benadering die uiterst precies moet worden toegepast.

Ik zal in vogelvlucht inzicht geven in mijn behandeling. Ik behandel in hoofdzaak via de gewrichtsketen. Het lichaam heeft vele grote maar nog veel meer kleine gewrichten en dit alles om te kunnen bewegen. Nu hebben de gewrichten niet alleen de functie om te kunnen bewegen. Alle bewegingen dragen bij aan een uiterst belangrijke werking, het zogenaamde functioneringsritme van het lichaam. Bij iedere beweging die gemaakt wordt worden vele andere systemen in het lichaam gestimuleerd. Er ontstaat een kettingreactie. Ieder proces dat in het lichaam plaats vind geeft een stimulatie aan een ander proces. In alle processen zit een actie en een rustmoment. Alles functioneert in een eigen specifiek ritme actie/rust, van nauwelijks waarneembaar tot heel duidelijk, bijvoorbeeld de hartslag.

Het functioneringsritme is een belangrijk onderdeel van mijn behandeling. Het functioneringsritme is het beheersen van de snelheid. Ik stimuleer in de behandeling een actiemoment en dwing een rust moment af. Dit ritme is een natuurwet. Via de gewrichtsketen optimaliseer ik deze werking. Het bijzondere is dat het hele lichaam hierin meegaat. De gewrichtsketen is als het ware een uitvergroting van deze wet die tot in de kleinste processen doorwerkt. Alle organen en stromingen komen weer in de juiste balans afgestemd in het natuurlijk ritme van functioneren. Mensen ervaren direct een betere balans in het hele lichaam. Darmen gaan weer goed werken de ademhaling verbetert enz. Dit ritme is belangrijk om alle lichaamsprocessen gecontroleerd uit te voeren. Het is te vergelijken met skiën. De ski techniek is gericht op het afremmen/controleren van de snelheid. Hoe hard je ook naar beneden skiet, als je deze techniek goed beheerst dan heb je alles onder controle. In de nieuwste onderzoeken naar de werking van het zenuwstelsel is vastgesteld dat ook de zenuwprikkel continu wordt afgeremd door speciale “plaatjes”. Er is een juist ritme van controle/rust moment noodzakelijk voor een goed verloop van alle lichaamsprocessen.

Om alles in het juiste ritme terug te brengen is een precieze behandeling noodzakelijk. Vandaar de strepen die gezet worden en de in de behandeling ingebouwde controle. Een gezond lichaam kent geen willekeur, alles gaat volgens een vast patroon.

Tijdens de behandeling heb ik niet alleen te maken met dit ritme maar tevens, zoals eerder genoemd, met de energiestromingen. Het ritme en de energiestromingen moeten met elkaar in balans zijn. Als dit in de juiste balans is geeft het zenuwstelsel de juiste hoeveelheid prikkels om optimaal te kunnen functioneren. Tijdens de behandeling voel ik met mijn handen deze stromingen. Deze aangeboren gevoeligheid maakt het proces van bijsturen meetbaarder, gerichter en  nauwkeuriger dan wanneer ik een standaard behandelprotocol zou uitvoeren. Als ik het ritme goed krijg moeten deze stromingen hierin meekomen. Dit is niet altijd even eenvoudig. Met een aantal simpele bewegingstests komt naar voren waar precies de balans nog niet optimaal is, zodat duidelijk is waar nadere afstelling noodzakelijk is. Stel u heeft een probleem met de ademhaling. Voor de behandeling heeft u geprobeerd diep in te ademen, helaas kunt u dit niet. Na de behandeling vraag ik u weer om diep in te ademen. Het gaat wel iets beter maar het laat nog te wensen over. Ik weet waar het ritme voor de ademhaling wordt gestimuleerd, gerekend vanuit het gewrichtensysteem.

Met mijn hand stel ik exact het gebied vast waar de stromingen en het ritme toch nog niet in de juiste balans zijn. Op de juiste plek met een zachte druk in de juiste richting herstelt deze balans, het zenuwstelsel reageert direct en u kunt onmiddellijk beter ademhalen. Op deze wijze is alles controleerbaar en waar nodig bij te sturen.Afspraak maken ?

Het maken van een afspraak geschiedt uitsluitend telefonisch. U kunt mij bereiken op alle werkdagen tussen:
12.30-13.00u & 17.30-18.00u.
op 0591-353333