Ervaringen

Enkele praktijkvoorbeelden

Soms schrikken mensen van hoe direct de behandeling werkt, maar ook van de nawerking ervan. De behandeling  voelt niet als een harde aanpak en velen hebben niet het idee dat er werkelijk zoveel gebeurt. Wel gaan allerlei bewegingen plotseling beter, lijkt het net alsof het functioneren weinig tot geen energie meer kost en verbaast men zich erover dat zoiets al mogelijk is na één zo’n vriendelijke behandeling. Dat de behandeling nog enige tijd doorwerkt en dat tot wel drie weken nadien nog toenemend verbeteringen merkbaar kunnen zijn, vinden velen opmerkelijk. Om hier wat duidelijkheid over te geven een paar praktijkvoorbeelden.

Voorbeeld1:     
Een grote brede man komt in mijn praktijk, een sportman.  Hij vertelde dat hij 20 jaar geleden een ernstig auto ongeval had gehad met vele botbreuken en hiermee een totaal ontwricht lichaam.  Het uiteindelijke gevolg was dat hij altijd last van rugpijn had en een verstramming in het gehele lichaam. En inderdaad tijdens het onderzoek bleken zijn nek/schouders, onderrug en heupen een enorme bewegingsbeperking te hebben.  Door de jaren heen was zijn lichaam volledig ingesteld geraakt op het omgaan met deze beperking. Hij voelde een groot deel van zijn beperking als normaal. Tijdens de behandeling werd hij licht in zijn hoofd. Na de behandeling had hij het gevoel te zweven. Dit was zo nadrukkelijk aanwezig dat hij eerst een poosje moest gaan zitten. Hij kon zijn hoofd weer alle kanten opdraaien, hij kon bewegingen maken waarvan hij zich niet eens meer kon herinneren dat dit voor een gezond lichaam mogelijk zou moeten zijn.  En dit alles zonder pijn. Zwaar onder de indruk verliet hij mijn praktijk. Vier weken na deze behandeling zag ik hem voor de tweede behandeling. Hij vertelde mij dat hij zich na die eerste behandeling zo licht had gevoeld dat hij de auto stil had gezet om bij te komen.  Zijn lichaam en hijzelf moesten deze impact verwerken.  Deze werking duurde een aantal dagen maar daarna voelde hij zich superman. Hij kon zich niet herinneren zich ooit zo goed gevoeld te hebben. Na drie weken ebde dit weg en begonnen de oude klachten weer wat terug te komen.  Bij de derde behandeling was er zoveel stabiliteit in het herstel bereikt dat ik hem af en toe nog eens terug zie. De intensiteit van de nawerking na de eerste behandeling is nooit meer terug gekomen. Wel voelt hij zich na iedere behandeling weer vijftig kilo lichter.  Vanwege de schade in zijn lichaam zal hij altijd een behandeling nodig hebben, al is dat slechts twee of drie keer per jaar.

Voorbeeld 2:     
Een vader en moeder komen in mijn praktijk met hun 5 maanden oude zoontje. Het jochie lijdt aan het kiss-syndroom ook wel strekkertje genoemd. Kinderen die dit hebben trekken hun hele rug hol. Als zij hun zoontje op de arm hadden dan trok hij zijn hoofdje helemaal achterover.  Legden zij hem in bed dan trok hij zijn hele lichaampje in een hoepelstand achterwaarts. Als een baby of een klein kind behandeld moet worden dan laat ik de vader of moeder het kindje vasthouden met de rugzijde naar mij toe. Daar waar ik voel dat het niet goed gaat ga ik heel zachtjes behandelen. Het feit dat ik kan voelen waar het niet goed gaat komt bij deze kleintjes wel heel goed van pas. Na de behandeling kleedde de moeder haar zoontje weer aan. Voor het eerst trok hij zijn hoofdje niet meer achterover. Zij was blij verbaasd. Na vier weken zag  ik het jongetje weer terug. De problemen waren vrijwel over. Zijn moeder vertelde dat hij enorm had geslapen na de behandeling en dat gaande weg de week het strekken verdween. Af en toe merkten zij het nog een beetje. Ik heb deze mensen nog twee keer terug gezien, meer omdat zij dat zelf wilden voor hun zoontje.

Voorbeeld 3:    
Een vrouw  komt bij mij in de praktijk. Zij heeft al twee jaar last een frozen shoulder. Nu is één frozen shoulder erg maar bij haar was het laatste half jaar ook de andere kant een frozen shoulder geworden. Zij kon haar armen met pijn en moeite een beetje omhoog doen. Zij was werkelijk hulpbehoevend geraakt. Door de pijn en de bewegingsbeperking sliep zij slecht. Ondanks alles had zij haar positieve karakter behouden. Ik vond het knap, niet meer kunnen werken, met veel dingen afhankelijk van anderen maar toch doorzoeken naar iets dat haar zou kunnen helpen. Na de behandeling kon zij haar beide armen beter optillen, nog lang niet goed maar er zat verandering in. Ik waarschuwde haar voor de nawerking.  Na vijf weken zag ik haar weer terug. Zij had na de behandeling twee weken lang enorme pijnaanvallen gehad in haar schouders maar ook haar hele lichaam leek in opstand. Zij noemde het een vreselijke twee weken waarin zij regelmatig twijfelde of dit wel goed was. Na die eerste twee weken ebde de intensiteit van de pijnaanvallen weg. Zij kon haar armen al iets beter bewegen maar dan met veel minder pijn. Tijdens de tweede behandeling kon zij plots één arm weer helemaal optillen, de andere arm bleef nog beduidend achter. In het totaal heb ik haar 5 keer behandeld. Na iedere behandeling voelde zij wel de werking van de behandeling maar niet meer te vergelijken met na de eerste keer. Uiteindelijk kon zij weer gewoon werken en leven. Enige beperking bleef maar daar kon zij alles om doen.

Dit zijn een paar voorbeelden uit mijn praktijk. Veel mensen die bij mij komen hebben al de wereld aan therapieën en behandelingen ondergaan. Gelukkig kan ik in de meeste gevallen ook deze mensen weer goed op gang helpen. Mede doordat er weken tot uiteindelijk maanden tussen de behandelingen zitten is het doorgaans ook voor mensen die er ver voor moeten rijden prima inpasbaar.Afspraak maken ?

Het maken van een afspraak geschiedt uitsluitend telefonisch. U kunt mij bereiken op alle werkdagen tussen:
12.30-13.00u & 17.30-18.00u.
op 0591-353333