De behandeling

Hoe ziet de behandeling eruit?
Voor alle duidelijkheid: er wordt niet gekraakt. Deze behandeling lijkt niet op chiropractie , manuele therapie of fysiotherapie. Ik werk met een zachte tot stevige ritmische druk. Maar nu eerst een overzicht van een eerste behandeling.

Eerst moet ik weten wat de problemen zijn. Als er een rapport is van een onderzoek bijvoorbeeld een scan e.d. neem dan een kopie hiervan mee. U hoeft geen scan dvd mee te nemen. Als uw situatie mij duidelijk is kunnen wij aan het werk gaan.

Als eerste ga ik kijken of er bewegingsbeperkingen en/of krachtverlies aanwezig zijn. Ik laat u eenvoudige oefeningen doen. Op de manier waarop u deze oefeningen uitvoert kan ik de hoofdlijn van uw bewegingsvrijheid bepalen. In de meeste gevallen is het voor uzelf ook direct duidelijk welke bewegingen goed en minder goed gaan. Op deze zelfde manier wordt ook eventueel krachtverlies vastgesteld. In het onderzoek wordt nooit verder gegaan dan wat u aankunt.

Nu dit duidelijk is ga ik beginnen met het in kaart brengen van het te behandelen gebied. Dit doe ik door potloodstrepen te zetten bij de wervelkolom. Dit is uitsluitend bedoeld voor mijn eigen gemak en zekerheid. Eerst gebeurt dit zittend bij de nek en bovenrug. Met dit afstrepen heb ik de behandeling van de nek alvast zeker gesteld. Dit is dan ook de volgende stap, het behandelen van de nek en schouders. Ook de ellebogen en handen worden soms direct mee behandeld. Nu gaat u op uw buik liggen op de behandelbank. Zodra u goed ligt plaats ik ook strepen bij de wervelkolom. Ik maak als het ware een werktekening. Ik weet nu precies hoe ik tewerk moet gaan. Vanaf uw voeten, knieën, heupen en dan uw wervelkolom ga ik heel precies en weloverwogen aan het werk. Hierna gaat u op uw rug liggen en kijk ik uw knieën en bekken/heupen extra na. Als het nodig is wordt ook dit behandeld. Ook uw handen, nek en hoofd kunnen extra nagekeken worden in deze rugligging. Als dit allemaal behandeld is gaat u weer zitten. Nu ga ik verder met de behandeling van uw nek en schouders. Als laatste loop ik uw gehele wervelkolom na en hiermee begint het controleren van de gehele behandeling. Deze controle controleren van de behandeling die ik geef is van essentieel belang. De in de M.L.R. methode ingebouwde zekerheid kan alleen worden gewaarborgd door controle.

Uw gehele lichaam is nu aan het werk gezet. Dit betekent dat de bewegingsbeperkingen of het krachtverlies direct verbeterd moeten zijn. Met andere woorden, ook de oefeningen die u voor de behandeling aan deed, gaat u weer opnieuw doen. In het mooiste geval gaan alle oefeningen helemaal goed. In de meeste gevallen gaan de oefeningen duidelijk beter maar nog niet helemaal goed. Daar waar het nog niet goed gaat ga ik bijsturen. Voor de mensen die dit ondergaan is het altijd een bijzonder fenomeen. Bijvoorbeeld: eerst kun je je been of arm niet optillen, ik doe een paar kleine acties in je rug en meteen kun je het wel en dit geldt ook voor alle andere bewegingen. Op deze wijze geef ik de finishing touch.

U kunt zich weer gaan aankleden. De behandeling doet verder het werk. Mensen die niet op hun buik of rug kunnen liggen, kunnen vaak prima in zitpositie worden geholpen. In principe kan iedereen behandeld worden van baby’s, kinderen, zwangere vrouwen tot 100 jarigen.


Wat te doen na de behandeling?
De meeste mensen die bij mij komen hebben al de wereld aan therapieën gehad. Bij de één moet je dit en bij de ander dat. Daar reken ik dan direct mee af want na deze therapie hoeft u helemaal niets te doen. Geen oefeningen, niet recht staan of zitten, gewoon helemaal niets. Ideaal toch? De therapie doet het werk. Zorg dat u zo gemakkelijk mogelijk met uzelf omgaat. Niet geforceerd recht willen zitten of staan, gewoon ontspannen zo gaan staan, zitten, liggen en bewegen dat u zichzelf er goed bij voelt. Heel eenvoudig dus. Meegaan met de stroom. Uw lichaam en hiermee uw gevoel van welbevinden geven uitstekend aan bij welke houding of actie u zich het prettigst voelt.

Doe alles waarvan uzelf weet dat het u goed doet. Bijna alle therapieën zijn te combineren met deze therapie. Het enige dat de werking van deze therapie kan verstoren zijn die therapieën die gericht zijn op de gewrichtsketen zoals chiropractie, manuele therapie en soortgelijke therapieën.

De nawerking van de behandeling.
Voor iedereen die behandeld is geldt hetzelfde: er komt een enorme werking opgang. Daar waar de prikkels van het zenuwstelsel verstoord zijn, ontstaat een betere aansturing. Stromingen in het lichaam komen weer op gang gaan weer stromen. U voelt zich weer rechterop gaan staan. Het lichaam gaat zich herstellen naar de eigen natuurlijke balans. Ieder mens heeft een unieke eigen balans om zich goed te voelen. Iedereen die behandeld is reageert op de eigen unieke manier. In grote lijn zijn er natuurlijk wel veel overeenkomsten. Je voelt dat je behandeld bent en dat er iets structureels verandert. De eerste drie dagen na de behandeling is voor veel mensen moeilijk. Het lichaam lijkt in opstand. Klachten veranderen en lijken de ene dag heftiger en de andere dag. Ook voelen veel mensen zich helemaal licht in het lichaam. Sommigen worden vreselijk moe. U kunt dus te maken krijgen met deze en vele andere sensaties. De werking van de behandeling werkt tot wel actief 3 weken door. In deze drie weken gaat u al vernemen dat alles beter gaat functioneren. Veel mensen voelen dat het na 3 of 4 weken wel weer behandeld mag worden. Dit geldt alleen voor de eerste paar behandelingen. Na de derde of vierde behandeling voelen de mensen zelf dat er wel of niet meer tijd tussen kan.


Afspraak maken ?

Het maken van een afspraak geschiedt uitsluitend telefonisch. U kunt mij bereiken op alle werkdagen tussen:
12.30-13.00u & 17.30-18.00u.
op 0591-353333Afspraak maken ?

Het maken van een afspraak geschiedt uitsluitend telefonisch. U kunt mij bereiken op alle werkdagen tussen:
12.30-13.00u & 17.30-18.00u.
op 0591-353333