Ontstaan van M.L.R. Therapie

Ik denk dat mijn moeder in de begin jaren 70 één van de eerste vrouwen was die een opleiding voor voetzonetherapie ging doen. Zodoende werd er bij ons thuis dus wel gesproken over de energiehuishouding van de mens. Door deze aandacht kwam ik erachter dat ik mensen kon helpen door gewoon mijn hand op de pijnlijke plek te leggen. Dit paste ik af en toe in huis, tuin en keukenkring toe. Na mijn studietijd kwam ik weer in aanraking met de voetzonetherapie. In de tussentijd was ik er wel achter gekomen dat ik een bijzondere gevoeligheid in mijn handen bezat. Door met mijn handen langs een menselijk lichaam te bewegen kon ik exact voelen waar iets niet goed functioneerde en hoe de energiehuishouding zich daarin verhield. Ook ontdekte ik dat hoe de meeste mensen zich de energiehuishouding voorstellen totaal niet klopte met wat ik zelf kon voelen. Dit werd pas helemaal duidelijk toen ik ging samenwerken met mensen om de indeling van de energiehuishouding opnieuw in kaart te brengen. Hieruit ontstond een totaal nieuw beeld en een totaal nieuwe benaderingswijze over hoe het lichaam behandeld moet worden. Uiteindelijk hadden wij een opleidingscentrum en een zeer drukke groepspraktijk.


De kern is dat wat er ook behandeld werd, het centrale zenuwstelsel moest altijd via de energiehuishouding mee behandeld worden. Het centrale zenuwstelsel is een uitermate belangrijke schakel om een goed resultaat te waarborgen. Naar wat ik mij kon voorstellen zou het optimaliseren van het zenuwstelsel via de wervelkolom moeten gaan. De basis van het functioneren is het voelen, dit gaat vanuit je gevoelscentrum (de maagstreek) in hoofdzaak via de rug/wervelkolom naar de hersenen. De hersenen zorgen ervoor dat je uiting kunt geven aan dat gevoel. Bijvoorbeeld als je boos bent dan krijg je eerst het boze gevoel en pas dan ga je er uiting aan geven. Je hersenen zorgen dat je gevoel wordt omgezet in zenuwprikkels welke in hoofdzaak via de wervelkolom naar het lichaam worden getransporteerd. De wervelkom is dus een centrale hoofdweg voor het transport van gevoelsbeleving c.q. energiestromingen en prikkels van het centrale zenuwstelsel. Als dit systeem op juiste manier behandeld zou kunnen worden dan vormt dit de sleutel voor herstel van vele lichamelijke en psychische problemen. Nu zijn er vele manieren om een wervelkolom te behandelen. Als ik mensen behandelde die zich hadden laten “kraken” dan vernam een totale ravage in de energiehuishouding. Ook andere manipulatie technieken verstoorden in meerdere of mindere mate de energiehuishouding. Toch kreeg ik ook mensen waarbij de energiehuishouding in een prachtige balans was na een behandeling van de wervelkolom. Uiteindelijk heb ik de mogelijkheid gekregen om deze werkwijze te mogen leren.

Vervolgens ben ik me volledig gaan toeleggen op het met elkaar in balans brengen van de werkwijze via de wervelkolom c.q. het gewrichtensysteem en die via de energiehuishouding. Een bijzonder effectieve therapie was het resultaat: de manuele lichaamsregulatie (M.L.R.) therapie:


Via het gewrichtensysteem wordt overwegend via de wervelkolom met een speciale techniek een stimulans naar het zenuwstelsel gegeven. Dankzij de bijzondere gevoeligheid in mijn handen volg ik vervolgens de stromingen van de energiehuishouding om te voelen waar deze verstoord zijn. Door gebruik te maken van een aantal speciale technieken kan ik dit gaan ‘bijsturen’, waarbij ik de effecten op de genoemde stromingen volg. Samen met de onmiddellijke feedback van de persoon die behandeld wordt herhaalt zich dat proces van bijsturen een aantal keren waarbij de resultaten doorgaans onmiddellijk merkbaar zijn. Door de intensiteit van de behandeling moet er 3 tot 6 weken gewacht worden voor er een volgende behandeling kan plaats vinden.
 Afspraak maken ?

Het maken van een afspraak geschiedt uitsluitend telefonisch. U kunt mij bereiken op alle werkdagen tussen:
12.30-13.00u & 17.30-18.00u.
op 0591-353333